| A településről | Programokról | Emlékeink |

Karácsonyváró adventi vigasság, vásár
Tolmácson idén első alkalommal szerveződött meg, az” adventi karácsonyvárás”. Olyan kezdeményezést próbáltunk elindítani, ami egy kicsit közös ünnepé tenné, és hívná, a falu lakosságát.
     Több visszajelzés érkezett, hogy nagyon jól sikerült, és remélhetőleg jövőre is megrendezésre kerül. Akik itt voltak azok tudják, de akik nem, azoknak jövő évi rendezvényhez egy kis ízelítő. Advent harmadik vasárnapján délután 15-órakkor, az iskolásokkal, óvodásokkal, és a jelenlévőkkel feldíszítettük, a falu karácsonyfáját, majd 16-órakkor a templomban adventi koncert vette kezdetét, amit az Ipoly televízió is felvett. A koncert közreműködői voltak: Tolmácsi népdalkör, Szt.Miklós Schola Nagyoroszi, Kozák Simon Katalin népdalok, Majer Szilvia fuvola,  Ifj.Majnik László gitár
     A koncert után, az önkormányzat szervezésében, mindenkit vendégül láttunk, kinek mi kellett, volt forralt bor, forró tea, zsíros kenyér. Míg a jelenlévők ettek, ittak, addig a gyerekek, és a felnőttek is, saját készítésű, karácsonyi díszeket, süteményeket, minden nemű finomságokat árultak a jelenlévőknek. Összességében elmondható, hogy nagyon jól sikerült, az első adventi vigasság, aki itt volt az nagyon jól érezte magát!
     Tisztelettel szeretnénk megköszönni, a pedagógusoknak, óvó néniknek, a fellépőknek, minden készítőnek, Dávid Jánosnénak a fenyőfát, és minden segítőnek, akik ebben a nemes feladatban részt vettek.
 

-
Tolmács Községi Önkormányzat honlapja       E-mail: info@tolmacs.hu      Webmester Copyright