50 éve alapították iskolánkat
-
A tolmácsi általános iskola alapításának félévszázados jubileumára a község önkormányzata egy találkozót szervezett. Az ünnepélyes keretek között megtartott programra mindenkit hívtak, aki valaha ebben az iskolában dolgozott pedagógusként vagy bármilyen más munkakörben. Természstesen vártak minden egykori diákot, aki szívesen emlékezik az itt töltött időkre.
     Az esemény elsőként az iskola épületében kezdődött. Köszöntők után Hajnis Ferenc polgármester átadta azokat az emlékpoktam amelyek a nap emlékének megőrzése mellett köszönetet is tolmácsolnak a község oktatásügyében végzett áldozatos munkáért.
     Az ünnepi alkalom a közösségi házban folytatódott, ahol a község művészeti csoportjainak bemutatkozása adott számot arról, hogy milyen kulturális értékeket őriznek a ma itt élők. Majd a kötetlen beszélgetést egy szerény fogadás segítette. Előkerültek a régi fényképek is, amelyekből itt is bemutatunk néhányat. Ahogy lenni szokott mindenki régen látott ismerősökre talált, és az emlékek idézésének se vége se hossza. Az archív fotók közreadása mellett az eseményt dokumentáló felvételekkel tudósítunk az összejövetelről.
.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hezAdd az iWiW-hez
 
-