.
Ifjúsági és Falunap 2014-ben
Falunapunkról
Az idei évben megrendezésre került az Ifjúsági-és Falunap is. 
Szombaton, a fiatalok napján ügyességi vetélkedőkkel, röplabdával, kézműves szakkörrel tölthették napjukat a futballpályára látogatók. Az önkormányzat idén is finanszírozta a vízi focit erre a napra, hogy még jobban teljen el a nap.  Este a Van Móka zenekar adott koncertet a nagyszínpadon, majd Dj Sylvester állt a keverőpult mögé a sportcsarnokba a diszkó ideje alatt. Minden résztvevő elégedetten, örömmel nyugtázta ezt a napot és a programokat.

Vasárnap reggel a Szent Lőrinc napi búcsúval egybekötött templomszentelésen Dr. Varga Lajos segéd püspök celebrált. Vendégként Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztési államtitkár, Balla Mihály országgyűlési képviselő, Tarnai Imre kanonok és Kovács György káplán is részt vett.
A délutáni programokon rengeteg látogatót fogadhattunk, amit ezúttal is köszönünk.
A rendezvényt Hajnis Ferenc polgármester nyitotta köszöntőjével. Csíkfitód, testvértelepülésünk polgármestere egy gyönyörű, kézzel készített vázát ajándékozott falunknak köszönetét, és barátságát kifejezve. Ez a váza a mindenkori polgármester irodáját díszíti önkormányzatunk épületében. Közben Dudás József gyönyörű fényképeiből egy cseppnyi válogatást tekinthettek meg a plébánia kiállítótermében.

A színpadi programokat Oszvald Marika és Virág József operett válogatása nyitotta, ami elsöprő sikert aratott a nézőknél. A művésznő kacér tánclépéseivel és cigánykerék vetésével lenyűgözte a nagyérdeműt. 
A műsort a Tolmácsi Népdalkör folytatta szép helyi népdalokkal, őket a Diósjenői Kőszirt Néptánc Együttes követte, akik mutatós táncot jártak.Az Acsai Tangóharmonikások fülbemászó dallamokat játszottak, akik fiatal koruk ellenére profi szinten kezelik ezt a bonyolult hangszert. Őket a Tolmácsi Néptánc Együttes táncolta le a színpadról, majd a Csíkmindszenti Néptánc Együttes járt csodás hargitai táncokat. Gyönyörű népviseletekben pompáztak a színpadon, a rengeteg táncot nem sajnálva a közönségtől. A gyermekek örömére a Réparetekmogyoró Duó szórakoztató programja következett, minden gyermeket táncra, játékra hívogatva.

Este már az Escargoz Music Group, Simon Katalin együttese fogadta a közönséget. Közben a vacsora is elkészült, amit mindenki jó étvággyal fogyasztott. A színpadi műsorokat a Cimbaliband koncertje zárta, akik feldolgozások mellett többet a saját dalaikból is előadtak, olykor igen nagy kihívások közepette. A napot pedig egy gyönyörű, hosszú, felejthetetlen tűzijáték zárta a sportpálya felett.

Dinkó Orsolya
.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
 
-