Búcsú és falunap Tolmácson 2021

Tolmácson már több mint egy évtizede a Szent Lőrinc naphoz kapcsolódó templomi búcsú napján rendezik meg a falunapot. Így aztán a nagy napra hazalátogatók a spirituális eseményen való részvétel mellett, a délutáni, igen sokrétű szórakoztatásban járnak kedvébe a rendezők mind a helybélieknek, mind a rokonoknak, hazalátogatóknak.
     Idén a falu főterén, a parkban és a Sport utcán voltak alkalmak. A szokásos vásári kínálat mellett igényes termékekkel kézművesek kínáltak vásárfiának valót. De volt gyermek játékpark körhintával, lufifújó bohóc, kreatív lehetőség és természetesen vendéglátás.
     A műsor 15 órakor kezdődött a színpadon, illetve környékén. Hajnis Ferenc polgármester rövid köszöntőjét követően a Kereplő Színház játszott együtt a gyermekekkel, majd a felnőttek kedvenc operettslágereit szólaltatta meg Szeredy Krisztina és Vanya Róbert. Őket a Latte Maffiato szalonzenekar követte, ismert filmslágereket szólaltattak meg francia és olasz nyelven, de magyar gyöngyszemek is sorra kerültek. A Közösségi Ház termében "Zsófi néni papírszínházának" tapsolhattak a legkisebbek. A tér másik oldalán vadászmadár bemutatót láthattak a résztvevők, akik folyamatosan megtöltötték a parkot és környékét. Volt mesemondás felnőtteknek, majd amint beköszöntött az este retró discora szórakozhattak, táncoltak a látogatók. A teljes műsorfolyamot szinte lehetetlen felsorolni, de minden megtalálható a plakáton.
     A színpadi produkció szünetében, a disco előtt ízletes babgulyás vacsorával vendégelték meg a falubelieket és a vendégeket.