Búcsú és Falunap 2022

A hagyományos Szent Lőrinc napi búcsú augusztus 7-én, vasárnap reggel az ünnepi szentmisével kezdődött. A falunapi program délután Vigyinszki Attila festőművész kiállítás megnyitójával vette kezdetét. A színvonalas bevezetőt Záhorszki Mónika tartotta, Simon Katalin csodálatos hangjával közelebb vitte a látogatókat az alkotások hangulatához.
     A Kovács Géza téri parkban folytatódtak az események, ahol kézművesek árulták portékáikat, lufi hajtogató és népi játékok szórakoztatták a gyerekeket. 15:00 órától a Paramisi Társulat Miklóska című előadását élvezhették kicsik és nagyok, majd az azt követő táncházban hagyományos népdalokra koreografált táncot tanulhattak a gyerekek. 
     A továbbiakban a Rétsági Férfikórus katonadalokkal fokozta a hangulatot. Majd a Zúgófa néptáncegyüttes Rimóci táncokkal színesítette a műsort. 
A Nógrádi Mancsok kutyaiskola bemutatóját izgulhattuk végig a templom kertben, ahol jól képzett kutyusok mutatták be fantasztikus tudásukat és fegyelmezettségüket a közönségnek.
     Ezt a gulyásleves elfogyasztása kísérte, miközben a Kalyi jag elő zenekarának kis koncertjét élvezhettük. Hosszabb technikai rákészülést követően rázendített az egyedülálló autentikus roma folklór együttes és koncertjükkel fergeteges sikert arattak, a koncert végén még a polgármester urat is sikerült táncba hívniuk, aki nyilvánosan is megköszönte a zenekar részvételét.
     Az estét utcabál koronázta Csabuda Péterrel, akit éjfélkor nehezen engedett útjára a táncoló közönség.

.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
 
-