Búcsú és Falunap 2023

A hagyományainkhoz híven idén augusztus 13-án, vasárnap került megrendezésre községünk legjelentősebb eseménye a Szent Lőrinc napi Búcsú és Falunap.
Ebben az évben különleges vendégeink is voltak Peruból, Sadith Oblitas Yopán, aki Jamalca település polgármestere és Ronald Yopán Linares az ottani önkormányzat műszaki tanácsadója, valamint Dr. Rafael Pizzaro, aki a kommunikációt segítette. Az ünnepi szentmise alkalmával került sor Tolmács és Jamalca barátsági szerződésének aláírására.
A délutáni műsor sorozatot a gyermekek szórakoztatására a Görömbő Kompánia nyitotta, majd Szeredy Krisztina és partnere magyar nótákkal és operett részletekkel bűvölte el a közönséget. Közben a Folt Zenekar kíséretében színpadra lépett a rétsági Zúgófa néptánc együttes, akik a később táncházzal is szórakoztatták a résztvevőket.
A finom babgulyás mellé a Folt Zenekar muzsikált. A vacsora után pajzán meséket hallgathatunk Szeleczki Mónika előadásában, ami már inkább felnőtteknek okozott humoros perceket.
Este egy fergeteges utcabál vette kezdetét, ahol a Dynamite Dudes biztosította a hangulatot.
Egész délután fakörhinta, népi játékok, kürtőskalács, fagyi, vattacukor, kézműves vásár, arcfestés várta a rendezvényre látogatókat.
Ezúton is köszönjük a támogatást:
HÍDABC, Conoil benzinkút, Gémosz Kft, Gránit-ex kft, Vanconversion Kft, Hayer Richárd, Nógrádi Vegyipari Zrt, Mbtex Hungary Zrt, Tolmács Község Önkormányzata, Tolmács Kultúrájáért és Sportjáért Alapítvány

.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
 
-