| Polgárőr Egyesület | Ifjúsági Klub | Nyugdíjas klub | Sport | Alapítvány | Tolmácsiak a weben | Irodalmi élet |

Nyugdíjas Klub
A Tolmácsi Nyugdíjas Klubot 2000. évben indítottuk Drajkó Istvánné Ilonka és Dávid Imréné Jucika. Kezdetben alig 20 fővel kezdtünk. Az volt a célunk, hogy az itt élő idősebb embereket kicsit kimozdítsuk az otthonukból. Kirándulásokat szerveztünk az országba melegvizű gyógyfürdőket kerestünk fel, színházba megyünk évente két alkalommal.
     Most 2007. évben már 90 fő a tagságunk száma. Vezetőséget választottunk: Dávid Imréné Jucika, Dávid Jánosné Ági, Bornemisza Sándorné Erika, Drajkó Katalin és -  pénztárosunk - Kramlik Mihály személyében. Kis tagsági díj és az önkormányzat segítségével tudjuk útjainkat finanszírozni. 
     Voltunk Ópusztaszeren, az Aggteleki cseppkőbarlangba, az Attila dombon, két autóbusszal látogattuk meg a Gödöllői kastélyt, és fürödtünk több termálfürdőben. Örömmel  látogatjuk az Operett Színházat, és a József Attila Színházat.  A Pesti Színházban látogattunk 2007. február 10-én a Képzelt beteg című előadásra. Évközben igyekszünk a falu szépítésében résztvenni. A  minden évben megrendezésre kerülő Kétbodonyi Szilvaszombat gombócfőző versenyén már a mi általunk varratott tolmácsi népviseleti ruhákban sikerült résztvennünk. Karácsonykor saját készítésű babaruhákkal kedveskedünk óvodásainknak. Közös szalonnasütést, bográcsolást szervezünk és a -batyus  zenés összejöveteleken  előkerülnek a régi szép magyar nóták amit szeretnénk a fiataloknak megőrizni és átadni.
     Reméljük még sokáig tudunk erőben egészségben együtt lenni.
Vezetőség


"BATYUS" Rendezvény 2007. április

Április 21. szombat 16.00 órai kezdettel „BATYUS” összejövetel volt a Faluházban. Ez azt jelenti, hogy mindenki otthonról hoz süteményt (édeset-sósat), és az italt, amit fogyaszt. Hogy színessé tegyük az összejövetelt az otthon készített "cukrásztermékekből" versenyt rendeztünk. Nehéz volt eldönteni a finomabbnál, finomabb sütik közül melyik a leg-leg-legjobb. A semleges zsűritagok az első helyezést Újvári Istvánnénak, a másodikat Papp Józsefnénak a harmadikat Bojasz Bélánénak ítélték. Serleget és oklevelet kaptak, de minden süti gazdája dicséretet érdemelt. Zenét a nőtincsi Paróczi Árpád szolgáltatta. A kisiskolások műsorral kedveskedtek Szikoráné Tóth Anna tanárnő vezetésével. Köszönjük műsorukat.
Szórakozás közben megbeszéltük a következő kirándulási programokat, ahová máris sokan jelentkeztek. 

Dávid Imréné nyugdíjas klub vezetője


KÉTBODONYI VENDÉGLÁTÁS

2007. február 19. hétfőn a kétbodonyi Nyugdíjas Klub meghívására 14.00 órakor 45-en érkeztünk jó hangulatban bodonyba. Nagy örömünkre polgármesterünk Hajnis Ferenc is elkísért. Első utunk a helyi képviselőnővel a Tájházhoz vezetett. Csodálattal jártunk végig a régi kort elénk táró helységeket, a mai nap is működő szövőszékeket láthattunk működés közben. A szinte eleven régi ruhákba öltözött bábuk között a régi időbe érezhettük magunkat. Szép élményben volt részünk. Megcsodálhattuk a kis állatkertet, ahol emu, aranyfácán, különböző egzotikus madarak mellett póni lovakat láthattunk. Ezután a művelődési ház termében terített asztal mellett vártak a vendéglátók az asztalon a különböző farsangi fánkok mellett sütemények, szendvicsek, vörösbor, forró tea várt. A közös bemutatkozás után egy-egy vidám verssel, énekkel szórakoztattuk egymást. Sütemény recepteket cseréltek egymással az asszonyok. Sajnos az idő gyorsan elszaladt és a közös éneklések után vidáman köszöntünk meg a vendéglátást és 17.30 órakor hazaindultunk.
 


Nyugdíjas klub hírei
Elszaladtak az évek felettünk,
Csendes szívvel nyugdíjasok lettünk,
Felnevelve gyermeket, családot,
Nyugdíjasként éljük a világot! ...
     Énekeltük  2006 november 25-én az évet búcsúztató disznótoros – zenés vacsorán. 106 nyugdíjas tag közül 89-en vettek részt az esten.
     Szép programokat tudhatunk magunk között a 2006-os esztendőben is.
     Tavasszal és ősszel is voltunk a József Attila Színházban. A „Kaviár” és „Csak kétszer vagy fiatal” című előadást látogattuk. Cegléd termál gyógyfürdőjében kétszer is megfürödhettünk. Májusban a gyönyörű gödöllői királyi kastélyt látogattuk. 88 fő jelentkezett a kirándulásra, így két autóbusszal mentünk.
     Aki akart részt vehetett a Máriabesnyői szentmisén, majd Domony völgyben mindenkit finom ebéd várt. Rossz, esős idő ellenére jól éreztük magunkat.
     A Kétbodonyi „Szilva szombat” gombóc versenyén már az általunk varratott Tolmács népviseleti ruhákat vehették fel az asszonyok. 
     Ugyanígy a szüreti felvonuláson is lányok, asszonyok öltöztek be ruháinkba, és a falun végig sétálva örömöt okoztak az idősebb embereknek is, hisz újra láthatták fiatalkori népviseletüket.
Szórakozáson kívül részt vettünk szokások szemétszedési akcióban, a buszmegálló virágai, a temető feljáratát díszítő virágok a mi kezeink nyomát dicséri.
     Igyekszünk a jövő esztendőben is részt venni a falu díszítésében, szépítésében.
Végül szeretnénk köszönetet mondani az önkormányzatnak, hogy támogatnak bennünket. Kérjük jövő évben is támogassanak. A 2007-es évre minden régi és új tagunknak Békés Karácsonyt, Boldog Újévet kívánok!
Dávid Imréné Nyugdíja Klub vezetője
Megjelent a Tolmácsi Kisbíró 2006 decemberi számában
A csoport egy része a ceglédi kiránduláson
Csoportkép a 2004 évi agteleki kiránduláson
Tolmács Községi Önkormányzat honlapja       E-mail: info@tolmacs.hu      Webmester Copyright